Vorige maand zijn er weer Koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens de Lintjesregen op 26 april. En op de vraag 'Kent ú iemand die een lintje verdient?' zal bijna iedereen deze met 'ja' beantwoorden. Dat komt doordat veel mensen naar elkaar omkijken in onze gemeente en velen zich inzetten voor de samenleving. Denk aan:

- die lieve begeleidster van de activiteiten in het verzorgingshuis;
- de coach of trainer, die al jaren bij de sportclub is of de ouder die daar de jeugd begeleidt; 
- de bestuurder die dit al heel lang belangeloos doet;
- de organisator van evenementen.

Vrijwilligers dus, die al jaren actief zijn en zich met hart en ziel inzetten voor één of meerdere organisaties of verenigingen. 

Kent u ook zo iemand?
Iemand die iets heel bijzonders doet voor de samenleving? Iemand die een lintje verdient? En woont deze persoon in Westvoorne? Draag deze persoon dan voor een Koninklijke onderscheiding!

Voordragen via eigen gemeente

Volgend jaar zijn de gemeenten Brielle, Hellevloetsluis en Westvoorne gefuseerd. De lintjes zullen dan ook voor de eerste keer uitgereikt worden in de nieuwe gemeente Voorne aan zee. De aanvragen gaan dit jaar nog wel gewoon via de eigen gemeente. 

Ik wil iemand voordragen

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding 2023? vult u dan eerst een kort online verzoekformulier in op https://www.lintjes.nl. De kabinetsmedewerker beoordeelt hierna of er voldoende aanleiding is om over te gaan tot voordracht en neemt hierover contact op met u. Daarna ontvangt u per e-mail een link naar het complete digitale voorstelformulier. 

Wanneer?

Om in aanmerking te komen voor de Lintjesregen 2023 moet de aanvraag vóór 1 juli 2022 binnen zijn bij de gemeente. Dat lijkt vroeg, maar in de tijd tussen 1 juli en Koningsdag wordt de aanvraag door meerdere mensen bekeken en beoordeeld. Als u iemand wil voordragen voor een bijzondere gelegenheid, dan dient de aanvraag uiterlijk zes maanden voor de betreffende datum ontvangen te zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente of via www.lintjes.nl.