Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich zonder eigen belang in voor anderen of zijn erg betrokken bij de samenleving.

Deze mensen komen dan misschien wel in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, oftewel een lintje. Zo iemand moet dan wel eerst voorgedragen worden en ú kunt daarvoor zorgen. Het gaat om mensen met bijzondere verdiensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrijwilligers die al jaren actief zijn binnen één of meerdere organisaties of verenigingen.

Dat hoeven niet alleen bestuurders te zijn, maar juist ook die mensen die door hun inzet de vereniging draaiende houden.

Er zijn twee momenten waarop iemand een lintje kan ontvangen:
- bij de algemene gelegenheid één dag voor Koningsdag
- bij een bijzondere gelegenheid, die een relatie heeft met de bijzondere verdienste

Kent u iemand die een lintje verdient? En wilt u die persoon voordragen voor de Algemene Gelegenheid? Laat dit dan weten
via: 
- www.aanvraag.koninklijkeonderscheidingen.nl/
of
- onze kabinetsmedewerkster Marianne de Groot, tel. (0181) 40 80 75, e-mail ma.degroot@westvoorne.nl.

Een lintje aanvragen klinkt misschien heel ingewikkeld, maar Marianne de Groot (of onze kabinetsmedewerkster of zij) helpt u graag
met het aanvraagproces. De uiteindelijke aanvraag ontvangen wij graag vóór 1 juli 2021.

Als u iemand wilt voordracht voor een bijzondere gelegenheid, dan dient het aanvraagformulier uiterlijk 6 maanden voor de betreffende datum te zijn ingeleverd.

Kijkt u ook eens op onze website: www.westvoorne.nl/koninklijke-onderscheiding
of www.lintjes.nl