JOGG, een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving

Westvoorne wil een gemeente zijn waarin een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is. Daarom zijn wij sinds 1 januari 2020 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. Dit betekent dat we als gemeente samen met o.a. scholen, bedrijven, kinderen én hun ouders de jeugd gezonder willen maken. We willen de plekken waar kinderen veel komen gezonder maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten.

Onderzoek

De GGD Rotterdam Rijnmond heeft onderzocht wat kinderen eten en hoeveel zij bewegen. Daaruit bleek dat kinderen in Westvoorne veel minder groente en fruit zijn gaan eten in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd neemt het drinken van gezoete drankjes toe als kinderen ouder worden. Het aantal kinderen dat dagelijks een uur of meer buiten speelt, is ook afgenomen in de afgelopen jaren.

Wat gaat JOGG doen?

Dit onderzoek laat dus zien, dat er op het gebied van een gezonde leefstijl bij kinderen nog veel te winnen is. JOGG Westvoorne wil hier een bijdrage aan leveren. Wij willen graag samenwerken met consultatiebureau, kinderopvang, scholen, buitenschoolse opvang, sportverenigingen en bedrijven om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Wij gaan kinderen en jongeren uitleggen wat het belang is van gezond eten, drinken en voldoende bewegen. Daarnaast organiseert JOGG Westvoorne  leuke en sportieve activiteiten waarbij gezond eten, water drinken en bewegen centraal staan. JOGG probeert zo de gezonde keuze een makkelijke keuze te laten zijn. Het uitgangspunt is dat gezond leuk wordt!

Meehelpen?

Wilt u ook bijdragen aan een gezonde omgeving, zodat gezond eten, water drinken en meer bewegen in Westvoorne de normaalste zaak van de wereld wordt? Neem dan contact op met Patrick Csanyi, JOGG regisseur van Westvoorne via p.csanyi@stichting-push.nl of 06-45404562.