Zorg Welzijn

Hier vindt u informatie over wat gemeente Westvoorne te bieden heeft op het gebied van zorg en welzijn. U vindt hier onder andere informatie over voorzieningen die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) vallen, een overzicht van instellingen voor kinderopvang, projecten gericht op jeugd en jongeren en informatie over de activiteiten van trefpunten in Westvoorne.

Betrokken Buurten 

Het LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) zoekt bewonersinitiatieven die een rol willen spelen in de bestrijding van eenzaamheid. 
  
Met het project ‘Betrokken Buurten’ biedt het LSA zes buurtinitiatieven de kans om eenzaamheid aan te pakken en sociale netwerken in de buurt te versterken. We geven hen kennis en ondersteuning, maken een omgeving waarin we leren van elkaar en ze worden gecoacht om dit lastige onderwerp tot een succes te maken. Het VSB fonds, Oranjefonds en RCOAK maken het mogelijk dat buurtinitiatieven in positie komen in de strijd tegen eenzaamheid. 
  
Graag zou ik u vragen of u deze oproep aan mogelijk geïnteresseerde bewonersinitiatieven wilt doorgeven. 
  
Meer informatie over het project en over aanmelden (tot 16 nov) vindt u hier
 

Verdien zorgkosten terug via uw belastingaangifte

Chronisch zieken en gehandicapten maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld zorg, hulpmiddelen of woningaanpassingen. Gelukkig zijn die kosten voor een groot deel  aftrekbaar via de belastingen. Op de website www.meerkosten.nl van Ieder(in) kunt u precies zien hoe u dat moet aanpakken. U kunt ook de brochure Belastingvoordeel 2013 bestellen.

Oogvereniging

Heeft u moeite met zien of horen? Deel uw ervaringen via de landelijke Zorgmonitor. Hiermee helpt u de zorg en ondersteuning voor u zo optimaal mogelijk te maken. Deel uw ervaringen via de volgende links: moeite met zien of moeite met horen

Sensoor

Ik zoek hulp/ik wil helpen www.sensoor.nl Dag en nacht een luisterd oor.

  • Discriminatie, meld het bij RADAR

    Iedereen kan met discriminatie te maken krijgen: vanwege je leeftijd, je huidskleur of het geloof dat je aanhangt, omdat je homoseksueel bent, een beperking hebt, je een vrouw dan wel een man bent of omdat je juist een andere genderidentiteit hebt. Je kunt slachtoffer zijn van discriminatie of getuige. Je kunt er – onbedoeld – aan meedoen of ervan beschuldigd worden. 

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Zorg Welzijn