Rijnmond veilig

Wat is Rijnmond Veilig.nl?

Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Daarom is www.rijnmondveilig.nl dé website voor betrouwbare informatie over risico’s, incidenten en rampen in de regio Rotterdam-Rijnmond. De website heeft drie belangrijke functies:

  1. Burgers informeren over incidenten.
  2. Burgers bij grote incidenten alarmeren en indien nodig instructies geven
  3. Burgers tips geven waarmee ze de kans op een incident, bijvoorbeeld brand, kunnen verkleinen.

Hoe wordt u via Rijnmond Veilig geïnformeerd?

Als er een incident of ramp in de Gemeente Westvoorne of een andere gemeente in de regio Rotterdam-Rijnmond plaatsvindt, kunt u op deze website terecht voor informatie over de ontwikkeling van het incident en leest u ook welk instructies de hulpdiensten u geven. Bijvoorbeeld: ‘ga naar binnen en sluit ramen en deuren’.

Hoe wordt u via Rijnmond Veilig gealarmeerd?

Bij grote incidenten of rampen wordt u door Rijnmondveilig.nl gealarmeerd en geïnformeerd via een breed scala aan media, zoals TV en radio, snelweg- en reclameborden en beeldschermen op stations en in winkels. In onderstaande animatie van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en wat uw eigen rol hierin is.

Hiernaast kunt u zich via de website inschrijven voor alarmering via bijvoorbeeld SMS, e-mail en Twitter. U kunt zich aanmelden voor alle media, of een selectie maken. De techniek die hiervoor gebruikt wordt, is dezelfde als die van Amber Alert, het landelijke waarschuwingssysteem bij kindervermissingen en ontvoeringen.

Preventietips

Als er geen incident is, is de website te raadplegen voor informatie over veiligheidsrisico’s zoals brand, uitval van nutsvoorzieningen, straatroof of overvallen. Per risico wordt antwoord gegeven op de vragen ‘Hoe voorkom je het risico?’, ‘Hoe bereid je je voor op het risico?’ en ‘Wat doe je als het mis gaat?’.

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Veiligheid > Rijnmond veilig