Reizen

Paspoort

Als u naar het buitenland reist, hebt u een geldig reisdocument nodig. Een paspoort is een reisdocument dat voor alle landen van de wereld geldig is. Een paspoort is ook een identiteitsbewijs waarmee u in Nederland kunt voldoen aan de identificatieplicht en dat u kunt gebruiken om zich te legitimeren, bijvoorbeeld bij het openen van een bankrekening. Meer informatie kunt u lezen in het product paspoort.

Identiteitskaart

De Nederlandse identiteitskaart is een reisdocument waarmee u naar een beperkt aantal landen kunt reizen. De identiteitskaart is ook een van de documenten waarmee u zich kunt identificeren. Soms wordt daarom gevraagd op grond van de regels over de identificatieplicht of bij een bank of op school. Een identiteitskaart is goedkoper dan een paspoort, maar biedt als reisdocument minder mogelijkheden. Meer informatie kunt u lezen in het product identiteitskaart.

Vluchtelingenpaspoort

Een vluchtelingenpaspoort is een reisdocument voor vluchtelingen. Het vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig, afhankelijk van de duur van de verblijfsvergunning. Het paspoort dient voor het reizen naar landen buiten Nederland. U hebt als vluchteling in deze situatie dus geen paspoort van uw eigen land. Meer informatie kunt u lezen in het product vluchtelingenpaspoort.

Website ambassades en consulaten

Nederlandwereldwijd.nl 

Is gericht op Nederlanders wereldwijd die in of met het buitenland zaken willen doen, naar het buitenland willen reizen of in het buitenland (willen) wonen, werken, studeren. Beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees. Focus: het buitenland.

Netherlandsandyou.nl

Is gericht op buitenlanders (in het buitenland) die in of met Nederland zaken willen doen, naar Nederland willen reizen, in Nederland willen wonen, werken, studeren of interesse hebben in Nederland. Beschikbaar in 12 talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Chinees en Russisch. En in een volgende fase ook Japans, Indonesisch, Arabisch en Turks. Focus: Nederland.

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Burgerzaken > Reizen