Voorkom inbraak!

Draai ramen en deuren op het nachtslot en berg de sleutels op, ook al bent u maar even weg. Sluit ook altijd de bovenramen als u het huis verlaat en let op dat het huis een bewoonde indruk maakt. Zorg ook voor stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Preventietips

Zorg voor een beveiligde woning volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) Het PKVW zorgt ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Voor meer informatie bekijk de website www.politiekeurmerk.nl.

Start een WhatsApp-groep met uw buren

Via een WhatsApp-groep wisselt u gratis en snel informatie uit over uw buurt. Zo helpt u mee aan een veiligere buurt. Start een WhatsApp-groep en meld uw groep aan bij de gemeente Westvoorne en de politie via servicepunt@westvoorne.nl.

Registreer uw spullen

Bij geregistreerde spullen is de kans groter dat u ze na een inbraak weer terugkrijgt. Bovendien helpt uw registratie bij het opsporen van de daders. U kunt uw spullen registreren met de Stop Heling app. Deze app is zowel in de Google Play store als in de App Store beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.stopheling.nl.

Meld u aan bij Burgernet

Met Burgernet werkt u samen met de gemeente en de politie aan veiligheid in de buurt. Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de kans dat de politie een verdacht persoon kan opsporen. Aanmelden kan via www.burgernet.nl 

Bel 112

Ziet u iets verdachts in uw buurt? Bel altijd 112. De interesse van de politie gaat vooral uit naar mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel interesse hebben in huizen en/of de omgeving. Ook verneemt de politie graag met welke auto of (brom)fiets/scooter deze mensen zich verplaatsen. Vooral de signalementen van de verdachte personen en de voertuiggegevens (merk, type, kenteken) zijn belangrijk. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u dat doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
 

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Nieuws