Subsidie voor elektrische bestelauto in Rotterdam

Dit item is verlopen op 23-01-2019.

Ondernemers in Rotterdam of van een van de aangrenzende gemeenten, waaronder Westvoorne, kunnen vanaf 6 december 2018 subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto. Met deze subsidieregeling stimuleert de gemeente Rotterdam emissievrij vervoer.

Alle ondernemers die minimaal drie keer per week met een bestelauto in de binnenstad van Rotterdam zijn, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Met deze regeling stimuleert gemeente Rotterdam ondernemers om elektrisch te gaan rijden voor het transport van goederen. En zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen in de meest vervuilde zone van de stad (de Milieuzone).

Subsidie
Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van € 5.000,- aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto (categorie N1 en max. 3500 kg). De subsidie geldt alleen voor volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer. De subsidie is voor alle ondernemingen. ZZP-ers en eenmanszaken kunnen er ook gebruik van maken.

Aanvraagproces en voorwaarden
Meer weten over het aanvragen van de subsidie en de voorwaarden?

Kijk op https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-bestelauto-voor-zakelijk-gebruik/. Voor vragen kunt u bellen met 14 010.

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Nieuws