Bijplaatsen van afval strafbaar

Het is niet toegestaan om afval naast een collector te plaatsen. Als dat gebeurd is er sprake van een strafbaar feit. Dan wordt onderzocht of de aanbieder van dit afval kan worden achterhaald.

Bewoners van gestapelde woningen, zoals appartementen, maken gebruik van een ondergrondse collector. Via een speciale pas kunnen zij de collector openen en hun afval daarin deponeren. In toenemende mate zien we vuilniszakken naast de ondergrondse afvalcollectors, in de veronderstelling dat wordt meegenomen. Voor het inzamelen van het huishoudelijk afval heeft de gemeente inzamelmiddelen vastgesteld. Dat zijn de minicontainers en de Plastic Heroes-zakken. Het aanbieden van huishoudelijk afval via andere inzamelmiddelen is niet toegestaan en is feitelijk strafbaar.

Heeft u, al dan niet incidenteel, meer afval dan ruimte daarvoor in uw minicontainer? Door dat afval te scheiden biedt uw minicontainer wellicht wel voldoende ruimte. Verschillende gescheiden afvalsoorten kunt u aanleveren bij specifieke inzamelpunten (zoals glas, papier en textiel) en op de milieustraat in Oostvoorne. Een ander alternatief is dat u een extra grijze en/of groene minicontainer aanvraagt. De kosten daarvan bedragen € 136,14 per jaar (prijspeil 2013).
 

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Nieuws