GGD Rotterdam-Rijnmond

De gemeente heeft de wettelijke taak om de gezondheid van burgers te bevorderen en hen te beschermen tegen ziekten en calamiteiten. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) voert deze taak uit.


De GGD Rotterdam-Rijnmond zet zich in voor een goede en voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg. Daarnaast zet de GGD zich in om ziekten en andere problemen te voorkómen. Ze geeft voorlichting en doet wetenschappelijk onderzoek.


De GGD biedt onder meer informatie over:

  • - Infectieziektebestrijding
  • - Medische milieukunde,
  • - Technische hygiënezorg
  • - Toezicht op de kinderopvang.
  • - Reizigersadvies en vaccinaties
  • - Preventie, testen en behandelen van soa’s

 

Onderzoek naar infectieziekten

Wanneer zich binnen een instelling of een groep personen meer infectieziekten dan gebruikelijk voordoen, onderzoekt de GGD of er een verband is tussen de ziektegevallen en welke maatregelen nodig zijn om verspreiding te voorkomen. Denk hierbij aan infectieziekten zoals het norovirus, tuberculose of hepatitis A.

Hygiëne

Om besmetting met infectieziekten te voorkomen bevordert de GGD een veilige en hygiënische omgeving. Hiervoor adviseert de GGD over hygiënemaatregelen en voeren ze hygiëne-inspecties uit. Denk aan inspecties van tattooshops of van schepen die de Rotterdamse haven aandoen.

Leefomgeving

Daarnaast zorgt de GGD ervoor dat burgers zo min mogelijk last van milieuverontreiniging hebben. Zo werken ze aan een aantrekkelijke leefomgeving die uitnodigt tot gezond gedrag en waarin bewoners zich kunnen ontspannen en ontplooien.

Hoofdvestiging GGD Rotterdam-Rijnmond
Schiedamsedijk 95
3011 EN Rotterdam
Telefoon: (010) 433 99 66
Fax: (010)  433 97 00
Email: ggdrotterdamrijnmond@rotterdam.nl
website: www.ggdrotterdamrijnmond.nl
 

Postadres
GGD Rotterdam-Rijnmond
Postbus 70032
3000 LP Rotterdam
De GGD is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Zorg Welzijn > Gezondheid