Fijn je te zien!

Vind jij jouw buurt belangrijk? Wil jij ook iets betekenen voor je eigen buurt?

De gemeente Westvoorne gaat zich samen met de gemeenten Brielle en Hellevoetsluis en de welzijnspartners inzetten voor buurten waar het fijn wonen is en waar mensen oog en oor voor elkaar hebben. Om dat te bereiken hebben de drie gemeenten gekozen voor de aanpak ‘Fijn je te zien!’ In deze aanpak zorgen buurtbewoners zelf, in de rol van buurtverbinder, voor meer verbinding in hun eigen buurt of wijk.

In mei 2019 sluit Westvoorne aan bij het online burenplatform www.fijnjetezien.nl. Deze website zorgt ervoor dat inwoners elkaar makkelijker kunnen vinden en ontmoeten. Iedereen kan iets voor een ander betekenen. Het verschil zit vaak in kleine gebaren: een praatje maken, een kopje koffie drinken, een boodschap halen of samen iets leuks ondernemen.

Ben jij een buurtverbinder?
We zoeken betrokken inwoners van Westvoorne die iets willen betekenen voor hun buurt: buurtverbinders. Buurtverbinders onderhouden goede relaties in de buurt, beantwoorden vragen van inwoners en/of helpen bij het gebruik van de website. Samen met anderen krijg je een training waarin je leert hoe je verbinding in een buurt legt. Ben je of ken je iemand die een buurtverbinder zou kunnen zijn? Of wil je juist meer weten over het digitale platform? Neem dan contact op met Marlon Frijters via m.frijters@westvoorne.nl.

Fijn je te zien maakt het voor iedereen leuker. Dus doe gezellig mee! Want met elkaar kunnen we zorgen voor een mooiere samenleving, gelukkigere inwoners en minder eenzaamheid.  

Kijk ook op www.fijnjetezien.nl.

Te downloaden:

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Zorg & Welzijn > Fijn je te zien!