Aangifte politie

"Doe aangifte. Op úw manier!”


“Aangifte doen is makkelijker dan veel mensen denken”, zegt politiechef Ellen Kleiweg. “En het kan op meerdere manieren. Vanuit huis, op straat of aan het politiebureau.”

De revolutie van het digitale tijdperk zult u niet gemist hebben. Ook de politie gaat steeds meer werken met de digitale aangiftes. Ook voor u kan dit een uitkomst zijn met kleinere zaken. U hoeft dan niet perse meer naar een politie bureau, dit kan vanuit huis geregeld worden.

Digitale middelen

Op het moment is het mogelijk om digitaal aangifte te doen. Dit kan natuurlijk nog niet met elke situatie, sommige zaken moeten ten alle tijden mondeling bij de politie worden gedaan. U kunt  het nummer 0900-8844 bellen voor vragen. U krijgt dan  advies over welke manier van aangifte doen in hun geval het beste is. En als het nodig is, wordt er ook een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte per telefoon of op een politiebureau.

Mocht u in de wijken van Westvoorne vernielingen, brandstichting, graffiti en dergelijke treffen, kunt u natuurlijk ook een melding maken bij de Gemeente via het Servicepunt (telefoon 14 0181), probeer wel met zoveel mogelijk informatie te komen en het liefst met een foto van de eventueel aangerichte schade. Vanuit de gemeente zal een digitale aangifte geregistreerd worden.
www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

Geweld

Soms adviseert de telefoniste om meteen aangifte te komen doen aan de balie van het politiebureau. Bijvoorbeeld bij geweld met letsel of een zedenzaak. Slachtoffers en getuigen van zulke delicten worden persoonlijk opgevangen. Na een dergelijke ingrijpende gebeurtenis hebben veel mensen zelf ook liever persoonlijk contact.
Als u het slachtoffer bent van geweld, dan moet u altijd persoonlijk aangifte doen. Bent u niet direct na het geweld naar het politiebureau gegaan, of er is bij u thuis geen aangifte opgenomen, bel dan 0900-8844. Dan kunt u bespreken welke manier van aangifte doen voor u het beste is.


3D-aangifte

Ook het doen van 3D-aangifte, wat op verschillende bureaus in de regio dagelijks kan van 8 tot 22 uur, gaat op (telefonische) afspraak. “Aangifte doen via 3D verschilt nauwelijks van aangifte doen bij een politiemedewerker met wie je aan tafel zit. Door het driedimensionale effect vergeet je al snel dat de politiemedewerker niet fysiek tegenover je zit, maar de aangifte vanaf een andere plek opneemt.”


Aangifte? DOEN!

Het doen van aangifte is belangrijk voor een dossiervorming binnen de politie. Bij herhaaldelijke feiten kan er aan de hand van de dossiers mogelijk tot een dader/daders gekomen worden.
Met alle verzamelde informatie kan er vanuit de politie gerichte actie worden ondernomen, door bijvoorbeeld extra surveillance op bepaalde tijdstippen en locaties.
 

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Veiligheid > Aangifte politie