Huisartsen in Westvoorne zijn gestart met het vaccineren van patiënten tegen COVID-19. Een aantal huisartsen gaat hiervoor gebruik maken van MFC de Meander in Oostvoorne. De sporthal van de Meander is door de gemeente ingericht als vaccinatielocatie maar is nog niet in gebruik genomen door de GGD. Daardoor kunnen de huisartsen nu tijdelijk gaan vaccineren in de Meander. 

Uitnodiging

De huisartsen nodigen zelf patiënten uit die volgens hun administratie in aanmerking komen voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins starten de huisartsen met het vaccineren van groepen die een verhoogd risico hebben op een ernstig beloop van COVID-19 en mensen van 63 en 64 jaar. 
 

Vaccinatielocatie MFC de Meander

De gemeente heeft de sporthal van de Meander in februari ingericht als vaccinatielocatie. De Meander beschikt over grote binnenruimtes waardoor bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden en er is voldoende parkeergelegenheid. 

Vaccinatie door GGD

Inwoners die niet door de huisarts gevaccineerd worden, krijgen een brief van het RIVM. Er zijn op dit moment 6 locaties in de regio waar men gevaccineerd kan worden: Rotterdam The Hague Airport, sporthal Den Oert in Spijkenisse, Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), de Van Nellefabriek in Rotterdam, sporthal Schenkel in Capelle a/d IJssel en bij het SS Rotterdam in Rotterdam. De komende maanden komen daar nog meer locaties bij, verspreid over de regio. De Meander zal volgens de planning van de GGD in juni als vaccinatielocatie van de GGD in gebruik worden genomen. Meer informatie over de vaccinatielocaties staat op www.ggdrotterdamrijnmond.nl.
 

Lees meer

Lees alles over vaccineren in Nederland op de website van de Rijksoverheid en op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond.