Heropening terrassen horeca

Op woensdag 28 april mocht de horeca haar terrassen weer openen voor gasten. Wethouder Lies van der Pol ging langs bij twee Westvoornse horecaondernemers om te kijken hoe het met ze gaat.

Kijk hier naar de video. 

Videoboodschap van burgemeester De Jong

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames neemt helaas snel toe. Begin deze week maakte het kabinet dan ook de aangescherpte maatregelen bekend waarop het dringende advies om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes snel volgde. Maar dit alles moeten we samen doen. Met elkaar moeten we het aantal contactmomenten sterk terugdringen en de basisregels in acht nemen. De maatregelen werken alleen als we ons er samen aan houden.

Kijk hier naar de videoboodschap van burgemeester De Jong. #AlleenSamen #HoudAfstand #Coronavirus

Toezichthouders

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom gaan onze toezichthouders wekelijks de straat op om mensen bewust te maken van de geldende coronaregels.
Ze gaan met mensen in gesprek en beantwoorden vragen over corona.
In deze video stellen twee toezichthouders zich voor en nemen je mee op één van hun rondes.

Burgemeester De Jong op bezoek bij drie recreatieondernemers

Corona heeft op veel mensen en ondernemingen grote impact gehad. In Westvoorne ondervonden ook de campings en jachthaven de directe gevolgen van de maatregelen. Zij moesten tegen hun gasten zeggen: nu even niet. Een moeilijke tijd voor mensen in een sector waar het draait om gastvrijheid.

Burgemeester De Jong ging daarom afgelopen week langs bij drie recreatie ondernemers in Westvoorne om te praten over hoe de afgelopen tijd voor ze is geweest en hoe het nu met ze gaat.

Lies van der Pol op bezoek bij horeca ondernemers 

Hoe hebben horeca-ondernemers in Westvoorne zich staande gehouden in de afgelopen coronatijd?
En wat doen zij nu om gasten weer te kunnen verwelkomen én ook de 1,5 meter maatregelen in acht te nemen? Wethouder van Economische Zaken Lies van der Pol ging eerder deze week bij drie ondernemers langs.

Sporten in coronatijd

Wethouder van sport, Jorriena de Jongh ging op bezoek bij een aantal sportverenigingen om te kijken hoe het gaat met sporten in coronatijd. 

Onderwijs en kinderopvang bedankt!

Wilbert Borgonjen: "Door de coronacrisis was de afgelopen tijd alles anders, maar door de flexibiliteit en inzet van iedereen is thuisonderwijs mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft de samenwerking tussen de scholen en de kinderopvang ervoor gezorgd dat kinderen van ouders met cruciale beroepen konden worden opgevangen. We zijn heel blij dat dat allemaal goed is gelukt!"