Vergunningsvrij bouwen

Welke mogelijkheden zijn er om een bijbehorend bouwwerk, zoals een aanbouw, overkapping of bijgebouw, vergunningsvrij te bouwen bij uw woning?

We verwijzen hiervoor naar http://omgevingsloket.nl/ Daar kunt u door middel van vragen te beantwoorden erachter komen of er een vergunning nodig is. Let hierbij goed op of het bouwwerk in het zogenaamde achtererfgebied komt. Naast de mogelijkheid om bijbehorende bouwwerken te realiseren zonder vergunning, zijn ook een aantal andere werkzaamheden vergunningsvrij.

Moet ik het realiseren van een vergunningsvrij bouwwerk melden?

Het is niet verplicht, maar de gemeente stelt het wel op prijs. U krijgt hiermee ook de zekerheid dat het bouwwerk ook daadwerkelijk vergunningsvrij is. De meeste bouwwerken worden opgenomen op in de Basisadministratie adressen en gebouwen (Bag). Deze administratie moet door iedere gemeente worden bijgehouden. Hierin staat onder andere de grootte en het gebruik van het bouwwerk.

Vragen/opmerkingen?

U kunt contact op te nemen met het ServicePunt van de gemeente via 14 01 81 of servicepunt@westvoorne.nl
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

Gemeente Westvoorne werkt met de AfvalWijzer. Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Bouwen & slopen > Vergunningsvrij bouwen