Takkenbosroute

Sinds 2017 voert de gemeente enkele keren per jaar een aantal takkenbosroutes uit. Hiervan wordt goed gebruik gemaakt. Vanzelfsprekend geven we daaraan in 2019 een vervolg. Dit biedt u de gelegenheid om het snoeiafval uit uw tuin eenvoudig, verantwoord en zonder kosten af te voeren.

Er zijn takkenbosroutes gepland in het voor- en in het najaar. De data daarvoor zijn:

Oostvoorne:            donderdag 28 maart, 25 april, 24 oktober en 28 november 2018

Rockanje en Tinte:  donderdag 21 maart, 18 april, 17 oktober en 21 november 2018.

Het is mogelijk dat door een groot aantal aanmeldingen niet al het snoeiafval op de inzameldag kan worden verwerkt. In dat geval kunt u het aangemelde snoeiafval laten liggen. Dit wordt dan uiterlijk de volgende dag verwerkt.

Aanmelden
Wilt u snoeiafval aanbieden, dan moet u dat aanmelden. Dit kan via www.westvoorne.nl, ‘Online melden grofvuil’ categorie: Takkenbosroute, per mail naar servicepunt@westvoorne.nl of per telefoon: 14 0181. Uw aanmelding moet uiterlijk om 17:00 uur ontvangen zijn op de dinsdag voor de inzameldag. 

Aanbiedregels
Voor het aanbieden van snoeiafval gelden de volgende regels:
•    aanbieden aan de weg of in de berm
•    niet gebundeld
•    aanbieden met de onderkant/zaagsnede aan één kant
•    lengte minimaal 1 meter en maximaal 3 meter
•    dikte maximaal 10 centimeter
•    hoeveelheid maximaal 2 m³.

Milieustraat
Komt de datum waarop de takkenbosroute wordt gereden u niet uit, dan kunt u uw snoeiafval inleveren op de milieustraat in Oostvoorne. 
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Afval & Grofvuil > Takkenbosroute