Nieuwe afspraken woningbouwplannen in omgeving haven

Op 8 juli ondertekenden de provincie Zuid Holland, de gemeenten Rotterdam, Brielle, Maassluis, Nissewaard, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne, DCMR Milieudienst Rijnmond, Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam een Afsprakenkader over geluid en ruimtelijke ontwikkelingen zoals woningbouwplannen.

Het doel van het nieuwe Afsprakenkader is een brede afstemming op regionaal niveau in een vroeg stadium van woningbouw- en havenontwikkeling om problemen in vergunningprocedures te voorkomen, elkaar niet te verrassen en geen onnodige kosten te maken. In het nieuwe Afsprakenkader wordt afgesproken met welke werkwijze de partners rondom haven en omgeving, binnen de geldende geluidkaders, samenwerken om zowel haven als omgeving te blijven ontwikkelen.

De aanleiding voor een nieuw afsprakenkader is het gezamenlijk belang van de betrokken gemeenten, Havenbedrijf Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Deltalinqs en DCMR om de kwaliteit van de leefomgeving te behouden en waar mogelijk te verbeteren, een sterke toename van overlast door de haven te voorkomen en tegelijkertijd het belang van haven- en stedelijke ontwikkeling te borgen.

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws