Hoe goed is uw oudpapier?

Geen plastic tussen het papier

Het scheiden van uw oudpapier en karton is een goede zaak. Oudpapier is bij uitstek geschikt voor hergebruik. Bovendien bespaart u, door dit apart aan te bieden, niet alleen op grondstoffen en energie, maar ook op kosten. De gemeentelijke afvalstoffenheffing wordt daardoor gunstig beïnvloed.

Schoon oudpapier is belangrijk, want oudpapier = nieuw papier. Maar het gaat nog niet helemaal goed. De vervuiling in huishoudelijk oudpapier is landelijk ten opzichte van 2011 met 0,3% toegenomen tot 4,1%. Dat is zonde, want we hebben het hier over 995.000 ton ingezameld oudpapier waarvan ruim 41.000 ton vervuild was. En vervuild papier is niet meer bruikbaar.

De boosdoener is het beschermende plastic hoesje, de sealing. En de oplossing is zo eenvoudig: de plastic verpakking verwijderen. Overigens is ook die plastic verpakking geschikt voor hergebruik. In de oneven weken halen we dat, via uw Plastic Heroes-zakken, huis-aan-huis op. Ook deze bronscheiding heeft duurzaamheids- en financiële voordelen. Voor informatie over wat wél en wat niet bij het oudpapier mag worden meegegeven, kunt u terecht op de website van de Stichting Papier Recycling Nederland: www.prn.nl.

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws