Bed & Breakfast mogelijk in Westvoorne

Dit item is verlopen op 31-05-2016.

In Westvoorne is het mogelijk om een bijgebouw te gebruiken als Bed & Breakfast en gastenverblijf. 

Door het college van burgemeester en wethouders is onlangs besloten om -onder voorwaarden- het gebruik van bijgebouwen te verruimen. Wanneer al een gastenverblijf of bed and breakfast aanwezig is, kan met de gemeente contact worden opgenomen.

Wat is een B&B?

Een Bed & Breakfast is een voorziening om te overnachten met een ontbijtje. De voorziening heeft geen eigen keuken, wel kan er koffie of thee worden gezet. Voor de overnachting worden kosten in rekening gebracht. De eigenaar van de B&B woont in hetzelfde pand of op hetzelfde terrein en zorgt voor zijn gasten. Een B&B is bedoeld voor recreatie.

Wat is een gastenverblijf?

Een gastenverblijf is een onderkomen voor gasten van de eigenaar van het verblijf. De eigenaar woont zelf ook op het terrein en brengt geen kosten in rekening voor de overnachting. In de praktijk logeren in een gastenverblijf familie, vrienden of kennissen van de eigenaar. Het gaat om korte periodes van verblijf.

Voor de verruiming van het gebruik van bijgebouwen is beleid opgesteld. Dit is in te zien bij het ServicePunt van de gemeente of op de website. Meer informatie kunt u via telefoonnummer 14 0181 opvragen.

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws