Landgoed Drenkeling

Woningbouwproject Landgoed Drenkeling, wonen in het park

In september 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met het stedenbouwkundig programma van eisen voor fase 1 van de ontwikkeling van de Drenkeling. Sinds die tijd is er veel gebeurd!

tekening drenkeling

Het stedenbouwkundig programma van eisen is verkend bij omwonenden en potentiele kopers. Ook zijn we in overleg getreden met de potentiele ontwikkelaar van de zgn. Lange stallen. 
Hieronder ziet u de uitkomst hiervan:


tekening drenkeling

Donderdag 15 juni zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gaan. U kunt daarover uw zienswijze geven. Voor meer informatie, zie link 

In de nieuwe wijk wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo krijgt de wijk geen gasinfrastructuur, zullen de rijwoningen worden uitgevoerd volgens het concept Nul Op de Meter. Dit betekent dat de woningen geen energie zullen vragen. Ook het openbare gebied wordt duurzaam uitgevoerd, met veel groen en water, natuurvriendelijke oevers met rietzones, led-verlichting en laadpunten voor elektrische auto’s. In het openbare gebied zal zelfs duurzame energie worden opgewekt!


De wijk – Wonen in het Park – kent een gevarieerd woonprogramma, waarbij de aandacht uitgaat naar betaalbaarheid. Daarnaast zal de 1e fase ook voor doorstromers ruimte bieden, in de vorm van 2-onder-1-kapwoningen en vrij uit te geven kavels.  


Heeft u meer interesse? Dan kunt u onze website www.landgoeddrenkeling.nl in de gaten houden. Via deze site kunt u ook uw (vrijblijvende) interesse kenbaar maken. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met de projectleider. Saskia van der Vlist is bereikbaar via telefoonnummer (0181) 40 80 31. 

  Facebook

   Twitter

Uw afvalkalender voortaan digitaal

Gemeente Westvoorne werkt met de AfvalWijzer. Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Projecten > Landgoed Drenkeling