Grof vuil

Grofvuil melden 24/7 via onze webservice

Grofvuil aanmelden kan op elk moment en gaat heel eenvoudig via onze webservice .

U heeft daarbij de keuze om, volgens het afvalschema, de ophaaldatum te kiezen. In de week dat het grofvuil bij u wordt opgehaald, kunt u aanmelden tot dinsdag 24:00 uur. Na dit tijdstip schuift uw melding door naar de eerst volgende inzamelronde.

Grofvuil wordt in iedere kern eenmaal per maand opgehaald. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in drie categorieën: brandbaar, onbrandbaar en snoeiafval. 

Niet alle afval wordt gerekend tot grofvuil. Via de webservice kunt u kiezen uit de afvalsoorten die tot het grofvuil worden gerekend. Wilt u iets aanbieden dat niet op de keuzelijst voorkomt? Dit betekent dat hetgeen u wilt aanbieden niet voor de inzameling in aanmerking komt. Breng dit afval naar de milieustraat aan de Langeweg in Oostvoorne. Alleen het aangemelde afval wordt meegenomen. Staat er meer afval bij dan opgegeven, dan wordt het afval niet meegenomen. 

Biedt u grofvuil aan op een andere locatie dan uw huisadres? Geef de gewijzigde locatie aan in het aanmeldformulier, onder ‘Uw opmerkingen’. Let op, dit invulveld is zeker niet bedoeld om andere afvalsoorten op te geven, die niet voorkomen op de keuzelijst.

Van belang is dat u het aangemelde afval duidelijk gescheiden (naar de categorie brandbaar, onbrandbaar en/of snoeiafval aanbiedt. Per categorie komt namelijk één inzamelvoertuig langs.

Af en toe komt het voor, dat uw grofvuil niet is opgehaald. Dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat er meer dan de toegestane hoeveelheid is aangeboden. U kunt dan contact opnemen met Renewi via telefoonnummer (0181) 33 01 00.  Zij kunnen u vertellen, waarom uw afval niet is afgehaald.

Ophaalplek grofvuil?
Zet het aan de weg. Met regelmaat zien we het aangemelde grofvuil op het eigen perceel staan. Onze inzameldienst neemt in geval van twijfel uw grofvuil niet mee. Om misverstanden en daaruit voortkomende aansprakelijkheidstelling te voorkomen, wordt alleen grofvuil meegenomen dat is: aangemeld, volgens de regels is gebundeld en aan de openbare weg wordt aangeboden.

Aanbiedregels grofvuil

 • per stuk of per bundel niet langer dan 2 meter
 • bielzen, balken, boomstammen en -stronken niet langer dan 50 centimeter
 • takken, planken, latten, vloerbedekking e.d. bundelen en niet zwaarder dan 25 kg per bundel
 • tuinafval apart aanbieden, gebundeld of in zakken
 • tuinafval (zoals bijv. graszoden, stronken e.d.) wordt alleen meegenomen met zo min mogelijk aarde
 • maximaal 1 m³
 • voor 7:30 uur op de ophaaldag aan de weg zetten

LET OP:
De volgende spullen worden NIET opgehaald. Deze brengt u naar de milieustraat:

 • TV-, audio-, video- en computerapparatuur
 • puin
 • asbesthoudend materiaal, max. 25 kg (in doorzichtig dubbel plastic, dik 0,2 mm verpakt, en de hoeken dichtgeplakt
 • klein chemisch afval
 • gasflessen
 • autobanden

Uw afvalkalender voortaan digitaal

Gemeente Westvoorne werkt met de AfvalWijzer. Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Afval > Grof vuil