Gladheidbestrijding

Sinds jaar en dag neemt de gemeente Westvoorne wegenzout af van een vaste leverancier. Met deze leverancier zijn afspraken gemaakt over de levering van wegenzout gebaseerd op de gemiddelde afname in de afgelopen jaren. Het contract voorziet in een gegarandeerde levering van 120 ton per maand.


Wat doet de gemeente aan gladheidbestrijding?

Binnen de bebouwde kom worden de doorgaande wegen en de busroute als eerste gestrooid en/of sneeuwvrij gemaakt. Daarna volgen de locaties met winkel- en openbare voorzieningen. Tenslotte wordt de gladheid bestreden in de woonwijken. Niet alleen op de rijbaan wordt gestrooid en/of sneeuw geruimd, maar ook op de daarlangs gelegen voet- en fietspaden. De wegen buiten de bebouwde kom worden door de provincie of het waterschap sneeuw en/of ijsvrij gemaakt.

Vanwege dit strooibeleid levert de gemeente geen wegenzout aan particulieren. Zij vindt de gladheidbestrijding rondom de eigen woning een privé aangelegenheid die valt onder de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Lokale winkels en bedrijven bieden daarvoor geschikte producten aan.

 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Wegen & riolering > Gladheidbestrijding