Dorpspark de Ruy

Op 9 november 2017 werd Dorpspark De Ruy in Oostvoorne officieel in gebruik genomen. Het park is onderdeel van het bouwplan De Ruy. In dit bouwplan zijn het Elisabethhof en de Brielsche Hoeck gebouwd. Om de kwaliteit van de omgeving te verhogen is het gebied tussen deze appartementencomplexen nu ingericht als dorpspark.

Het dorpspark is aangelegd volgens een speciaal groenplan. Dit green-to-color-concept zorgt ervoor dat er altijd beplanting in bloei staat. Zo is  het park in alle seizoenen interessant om te bezoeken, ook voor bijen en vlinders.  Een werkgroep van enthousiaste omwonenden heeft meegedacht over de inrichting van het park. Bij het ontwerp van het park is verder rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mindervaliden. 
 


Een prachtig park met wandelpad, bankjes en verlichting én met beplanting die het hele jaar door kleurrijk is. Oostvoorne is een mooie ontmoetingsplek rijker.

In de nieuwsbrieven over Dorpspark De Ruy leest u meer details over de totstandkoming van het ontwerp, de gemaakte materiaalkeuzes en toegepaste beplanting.
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Projecten > Dorpspark de Ruy