Afval

Afvalinzameling

Het huishoudelijk afval dient gescheiden te worden ingezameld. Huis-aan-huis wordt ingezameld:

  • groente-, fruit- en tuinafval (GFT)
  • plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD)
  • oudpapier en karton (OPK)
  • grofvuil
  • restafval.

OPK wordt alleen binnen de bebouwde kom van de kernen opgehaald. 
Voor de inzameldata raadpleegt u uw persoonlijke afvalkalender.  

Het aangeboden afval moet uiterlijk 7:30 uur op de inzameldag aan de weg worden aangeboden. U mag dit de dag voor de inzameldag neerzetten vanaf 18:00 uur. U bent in overtreding als u uw afval eerder aanbiedt en/of langer dan de inzameldag laat staan.


Persoonlijke afvalkalender

Voor uw persoonlijke afvalkalender klikt u hier. U heeft uw postcode en huisnummer nodig om in te loggen. 
De afvalkalender is beschikbaar voor pc, laptop, tablet en telefoon. Voor de iPhone en smartphone is een app (AfvalWijzer) beschikbaar, gratis te downloaden in de appstore van Apple en in GooglePlay. 
Voor pc en laptop maakt u gebruik van De Afvalwijzer (www.mijnafvalwijzer.nl).

Via de AfvalWijzer heeft u toegang tot uw persoonlijke afvalkalender, actueel nieuws en tips betreffende uw huishoudelijk afval. Ook vindt u hier informatie over de scheiding van uw afval en het AfvalABC, een handige tool die u helpt bij het juist scheiden van uw afvalstoffen. 


Inzamelvoorzieningen in de kern

Op diverse locaties in het dorp vindt u inzamelcontainers voor glas, oudpapier, karton, PMD en voor textiel. Via de AfvalWijzer (www.mijnafvalwijzer.nl) vindt u de inzamelcontainers in uw buurt.

Beleid

De inzameling en verwerking van huishoudelijk afval is gebonden aan wetgeving (Wet Milieubeheer). Een belangrijk onderwerp daarin is de verplichting om het huishoudelijk afval gescheiden  in te zamelen. De gemeente biedt daartoe alle mogelijkheden. Als blijkt dat teveel huishoudelijke afval-stoffen ongescheiden worden aangeboden, bijvoorbeeld via de grijze container, dan zal de gemeente daarvoor gepaste maatregelen moeten treffen.

Download de afvalpagina wat verandert er voor u?

Uw afvalkalender voortaan digitaal

Gemeente Westvoorne werkt met de AfvalWijzer. Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Afval