Op vrijdag 11 december 2020 is het regionale project ‘HackShield Future Cyber Heroes’ officieel van start gegaan. Met dit project van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam willen gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar maken tegen cybercriminaliteit. Dit gebeurt op interactieve wijze via een online game. Ook gemeenten Dordrecht, Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam zijn hierbij aangesloten. De campagne loopt tot en met het voorjaar van 2021.

Kom in actie!

Cybercriminaliteit is een algemeen groeiend probleem. Daarom zijn de gemeenten op Voorne-Putten via onder andere scholen, sportverenigingen en social media op zoek naar Junior Cyber Agents! Dit zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig willen maken. Zij helpen op deze manier de gemeente te beschermen. De oproepen van de burgemeesters en wethouder zijn te zien via het YouTube kanaal van Hackshield Future Cyber Heroes

,

Hoe word je Cyber Agent?

Kinderen worden Cyber Agent door het spel te spelen via www.joinhackshield.nl of via de app. Deze is te downloaden via de App Store of Google Play. Uiteindelijk worden de beste Cyber Agents uit de gemeenten aan het einde van de campagne officieel gehuldigd. 

Alle informatie over de campagne is ook te vinden via www.joinhackshield.nl