Basisregels

Basisregels voor iedereen:

  • Was vaak en goed uw handen
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Aangepaste dienstverlening Westvoorne

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we de dienstverlening bij onze loketten aangepast. Zo zorgen we er voor dat er zo weinig mogelijk fysiek contact tussen mensen plaatsvindt. Hieronder staan ze op een rij.

De gemeente Westvoorne is telefonisch bereikbaar via 14 0181 op:

  • Maandag t/m donderdag van 08.00 - 17.00 uur
  • Vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur

De loketten van het ServicePunt, Burgerzaken, team WIS (Werk, Inkomen en Service) en het Woonbedrijf zijn alleen op afspraak geopend van 8.30 tot 12.30 uur voor:

  • het afhalen paspoort of rijbewijs
  • het aanvragen paspoort of rijbewijs
  • het doen van aangifte geboorte of overlijden
  • afspraken rondom levensonderhoud bij team WIS

Bel met het ServicePunt via 14 0181 voor het maken van een afspraak.

Het Woonbedrijf is alleen telefonisch bereikbaar voor spoedeisende reparatieverzoeken, zoals glasbreuk, verstoppingen en lekkage via (0181) 40 80 52. Voor overige zaken kunt u een e-mail sturen naar woonbedrijf@westvoorne.nl

Dienstverlening Milieustraat

Vanaf 7 mei is de milieustraat ook op dinsdag- en donderdagochtend geopend. Daarmee is de milieustraat elke werkdag én op zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur geopend. Op donderdagavond kunt u ook tussen 18.00 en 19.30 uur terecht. De verruiming van de openingstijden geldt tot nader bericht.

Heeft u (milde) klachten, zoals verkoudheid, keelpijn etc., blijf dan thuis. Kom verder zoveel mogelijk alleen naar de milieustraat. Houd altijd 1,5 meter afstand, wij waarderen het als u een mondkapje draagt.

Sport

Lees meer over veelgestelde vragen over het coronavirus en sport

Voor actuele informatie over zwemmen in Westvoorne www.westvoorne.nl/mfc-de-meander.

Horeca

De horeca is tot 14 januari 2022 gesloten. Afhalen is wel mogelijk. Op de website van de Rijksoverheid vindt u de meest actuele informatie.

Evenementen

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele informatie.

Onderwijs

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs in coronatijd. 

Reizen en op vakantie gaan

Als u naar het buitenland gaat, leest u in het reisadvies welke maatregelen gelden in het land waar u naartoe wilt of doorheen reist. Bijvoorbeeld welke coronabewijzen u nodig hebt. Gaat u met het vliegtuig? Dan gelden er aanvullende regels.

Hier vindt u een handige checklist voor als u buiten Nederland op reis gaat.