Basisregels

Tijdelijk extra testlocaties in de regio

Het gaat goed met de coronacijfers. Steeds minder besmettingen en steeds meer mensen die zich laten vaccineren. Nu er meer mogelijk is, blijft het nog steeds van belang om je te houden aan de maatregelen: houd afstand, laat je testen bij klachten en plan die afspraak voor een vaccinatie. Want corona is nog niet weg. We zien ook de Delta-variant van het coronavirus steeds meer in de regio. De GGD Rotterdam-Rijnmond opent extra testlocaties om het voor inwoners van de regio zo makkelijk mogelijk te maken om zich te laten testen. Vanaf dinsdag 29 juni is er een extra testlocatie in Brielle, Hellevoetsluis en Ouddorp. 

Delta-variant 

De Delta-variant (ook wel de Indiase variant), is waarschijnlijk nog besmettelijker dan de andere varianten van het virus die al in omloop waren, zoals de Britse variant. Dit betekent dat het coronavirus nog sneller en makkelijker overgedragen wordt aan anderen.

Het blijft daarom belangrijk: houd je aan de basisregels, want zo krijgt het virus minder de ruimte om zich te verspreiden, bijvoorbeeld onder mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn of kinderen.  Houd 1,5 meter afstand en laat je testen bij de GGD bij klachten of als je contact gehad met iemand met corona. Doe dit ook als je terugkomt van een vakantieadres. Ook als je al gevaccineerd bent gelden deze maatregelen. Want ook als je zelf minder ziek wordt, kun je anderen nog wel besmetten met het coronavirus. 

Locaties

Vanaf dinsdag 29 juni kun je je hier laten testen:

 • Testbus op parkeerterrein Sport- en cultuurhuis DukdalfBRES, Reede 2a, 3232 CV Brielle
 • Testbus bij de voormalige sporthal De Eendraght. Sportlaan 2. 3223 EV Hellevoetsluis.
 • Testbus bij achterkant sportcomplex, Dorpstienden 4, 3253 AS Ouddorp

In totaal kun je op 14 plekken in de regio laten testen: Lees hier verder voor de testlocaties

Openingstijden

Dinsdag 29 juni zijn de locatie in Brielle, Hellevoetsluis en Ouddorp open tussen 10.00 - 16.00 uur.
Vanaf woensdag 30 juni:

 • Hellevoetsluis en Brielle: 8.30 tot 1600 uur;
 • Ouddorp: 10.00 – 16.00 uur;
  5 dagen per week, in het weekend zijn de locaties gesloten.  

Afspraak is niet nodig

Je kunt op alle drie de locaties vrij inlopen om je te laten testen. Het is ook mogelijk om telefonisch (0800-1202) of online een afspraak te plannen (www.coronatest.nl). 

Welke test?

Op de drie locaties werken wij met PCR-testen. Met een wattenstaafje neemt de medewerker van de GGD eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af.

Dit is een nieuwsbericht van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Neem voor vragen contact op met de GGD via https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/contact/

Meer info

Meer weten over de testlocaties in de regio:https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/professionals/testlocaties/
 

Aangepaste dienstverlening Westvoorne

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we de dienstverlening bij onze loketten aangepast. Zo zorgen we er voor dat er zo weinig mogelijk fysiek contact tussen mensen plaatsvindt. Hieronder staan ze op een rij.

De gemeente Westvoorne is telefonisch bereikbaar via 14 0181 op:

 • Maandag t/m donderdag van 08.00 - 17.00 uur
 • Vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur

De loketten van het ServicePunt, Burgerzaken, team WIS (Werk, Inkomen en Service) en het Woonbedrijf zijn alleen op afspraak geopend van 8.30 tot 12.30 uur voor:

 • het afhalen paspoort of rijbewijs
 • het aanvragen paspoort of rijbewijs
 • het doen van aangifte geboorte of overlijden
 • afspraken rondom levensonderhoud bij team WIS

Bel met het ServicePunt via 14 0181 voor het maken van een afspraak.

Het Woonbedrijf is alleen telefonisch bereikbaar voor spoedeisende reparatieverzoeken, zoals glasbreuk, verstoppingen en lekkage via (0181) 40 80 52. Voor overige zaken kunt u een e-mail sturen naar woonbedrijf@westvoorne.nl

Dienstverlening Milieustraat

Vanaf 7 mei is de milieustraat ook op dinsdag- en donderdagochtend geopend. Daarmee is de milieustraat elke werkdag én op zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur geopend. Op donderdagavond kunt u ook tussen 18.00 en 19.30 uur terecht. De verruiming van de openingstijden geldt tot nader bericht.

Heeft u (milde) klachten, zoals verkoudheid, keelpijn etc., blijf dan thuis. Kom verder zoveel mogelijk alleen naar de milieustraat. Houd altijd 1,5 meter afstand, wij waarderen het als u een mondkapje draagt.

Financiële regelingen voor ondernemers en zzp'ers

De Rijksoverheid heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen om ondernemers in nood te ondersteunen tijdens de coronacrisis, zoals:

 • NOW: tegemoetkoming in loonkosten
 • TOGS: eenmalige gift van 4.000 euro
 • TVL: deze Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven met maximaal 250 werknemers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten
 • TOFA: maandelijkse tegemoetkoming voor flexwerkers

Kijk hier voor een compleet overzicht van financiële regelingen.

CoronaLoket

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft de Kamer van Koophandel samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Denk hierbij aan een overzicht van de overheidsregelingen, maar ook vraag & antwoord op het gebied van personeel, deurbeleid, verplichte sluitingen etc. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona en 0800-2117.
Het CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.

CoronaCalculator

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een handige tool ontwikkeld voor ondernemers: de CoronaCalculator.
Met deze tool kunnen ondernemers berekenen hoe coronaregelingen hun onderneming kunnen helpen en welke steunregelingen voor hun specifieke bedrijf relevant zijn. De CoronaCalculator kan hier worden geraadpleegd.

Lokale belastingen

Bent u ondernemer of ZZP-er, heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft SVHW u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. SVHW verzorgt het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen voor de gemeente Westvoorne.
 

Tozo

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo-regeling)

Door de maatregelen van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verliezen zelfstandige ondernemers (een deel van) hun inkomsten. Om de getroffen ondernemers (waaronder zzp’ers) tegemoet te komen zijn er een aantal tijdelijke regelingen in het leven geroepen.

Vanaf 1 maart 2020 kunnen zelfstandige ondernemers een beroep doen op de 'Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-regeling)'. Deze regeling is bedoeld om ondernemers die door de crisis-maatregelen tijdelijk geen inkomsten hebben van een inkomen te voorzien. Daarnaast kunnen ondernemers, als er sprake is van acute financiële problemen, een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Tot 31 maart 2021 kon u Tozo 3 aanvragen.
Van 1 april 2021 tot 1 juli 2021 kunt u Tozo 4 aanvragen. Vanaf 1 juli 2021 tot 30 september kunt u Tozo 5 aanvragen. 

Aanvragen

Lees hier meer over aanvragen Tozo 

 

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonlasten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK-uitkering.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonlasten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek. Gemeenten kunnen, binnen bepaalde kaders, zelf het beleid bepalen. 

De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand (Participatiewet).

Lees hier verder over aanvragen van de TONK uitkering

 

Tegemoetkoming voor amateursportorganisaties  (TASO II-regeling)

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet in het voorjaar van 2020 diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de amateursport.

Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die, ten opzichte van 2019, ten minste 20% van hun omzet zijn verloren als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19.

Meer informatie

Via de website van de Dienst Uitvoering Subsidies voor Instellingen.

Sport

Lees meer over veelgestelde vragen over het coronavirus en sport

Voor actuele informatie over zwemmen in Westvoorne www.accomodatieswestvoorne.nl.

Horeca

Met ingang van 10 juli 2021, 6.00 uur tot en met 13 augustus 2021 gelden de volgende maatregelen voor de horeca: 

 • Voor horeca geldt dat deze open is, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
 • Alle horeca sluit dagelijks om middernacht tot 6 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek, is verboden.
 • Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren.
 • Voor de horeca gaat het systeem van het coronatoegangsbewijs waarmee een uitzondering op de anderhalvemeterregel mogelijk was, dus op pauze tot en met 13 augustus 2021.

 

Evenementen

Met ingang van 10 juli 2021, 6.00 uur tot en met 13 augustus 2021 gelden de volgende maatregelen voor evenementen:

 • Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten zijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
 • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: : maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt.
 • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig (dit was 40 uur).
 • Evenementen duren maximaal 24 uur.

Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Zij mogen 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen.

Onderwijs

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Daarom kunnen we stap voor stap de 1,5 meter loslaten. Eerst in het mbo, hbo en wo. Daarna, afhankelijk van het aantal ziekenhuisopnames en de stijging van het aantal gevaccineerden, overal.
Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/08/13/fysiek-onderwijs-open-andere-coronamaatregelen-verlengd

Informatie voor ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties over het coronavirus vindt u hier. Ook vindt u hier veelgestelde vragen over mondkapjes in het onderwijs.

Reizen en op vakantie gaan

Reizen naar het buitenland is en blijft een risico. Bekijk voordat je op reis gaat altijd de actuele reisadviezen op www.wijsopreis.nl. In het reisadvies staat precies welke maatregelen gelden voor het land waar u naartoe wilt en de landen waar u doorheen reist. 

Vaccineren tegen het coronavirus

Meer weten over vaccinatie tegen het coronacvirus, kijk hier: www.coronavaccinatie.nl.