Collectieve zorgverzekering Voorne aan Zee

Op 1 januari 2023 fuseren de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne tot de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Dit betekent dat de Gemeentepolis van Westvoorne wordt gestopt.

Via de gemeente Voorne aan Zee krijgt u een nieuwe Gemeentepolis. Half november krijgt u de nieuwe polis voor 2023. Het is dezelfde zorgverzekering als u in Westvoorne had, alleen de gemeentelijke bijdragen zijn iets aangepast.

Wijzigingen

De bijdrage voor het pakket extra uitgebreid was in 2022 € 37,50. In 2023 wordt dit voor Voorne aan Zee € 45,08 (als u het verplichte eigen risico helemaal gebruikt). De vergoeding van het eigen risico is € 32,08 en de bijdrage in de premie is € 13,00.

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering afsluiten. Het is slim om ook een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. U bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor tandartskosten.

Voor een aanvullende verzekering betaalt u extra verzekeringspremie. De gemeente vergoedt de extra premie niet. De gemeente vergoedt wel een aantal eigen bijdragen. 

Collectieve zorgverzekering bij een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op een collectieve zorgverzekering. Dit is een uitgebreide zorgverzekering van zorgverzekeraar CZ. U krijgt een collectieve zorgverzekering wanneer u voldoet aan de inkomens- en vermogenseisen voor de bijzondere bijstand.

U kunt ieder jaar in januari van zorgverzekeraar veranderen. Onder deze voorwaarden kan dit ook op andere momenten in het jaar:

  • U bent al verzekerd bij CZ wanneer u de gemeente om bijstand vraagt.
  • U bent niet verzekerd wanneer u de gemeente om bijstand vraagt.
  • Uw ziektekostenverzekering is (in de tussentijd) beëindigd. 

Collectieve zorgverzekering aanvragen

U kunt het aanvraagformulier aanvragen via infowis@westvoorne.nl. U krijgt dan het aanvraagformulier toegestuurd. 

U kunt het volledig ingevulde formulier opsturen naar:
Gemeente Westvoorne
t.a.v. team Werk, Inkomen en Service 
Postbus 550
3235 ZH Rockanje

Of mail het ingevulde formulier naar: infowis@westvoorne.nl 

Meer informatie over collectieve zorgverzekering

Neem contact op met team Werk, Inkomen en Service. 
Telefoonnummer: 14 0181
E-mail: infowis@westvoorne.nl 
Bezoekadres: Raadhuislaan 6, 3235 AP Rockanje

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur 
Woensdag van 13.30 tot 17.00 uur 

Brochure CZ 2021

Onderstaande document is niet volledig toegankelijk. Ervaart u problemen bij het lezen van dit document, neem dan contact op via: infowis@westvoorne.nl of bellen 14 0181.