23 juni was een bijzondere dag voor Cyber Agents uit Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Krimpen aan den Ijssel, Rotterdam en Westvoorne. Zij mochten namelijk op bezoek bij politiehond Bumper! 

De gelukkige Cyber Agents zijn de beste Cyber Agents uit hun gemeente. De afgelopen maanden hebben ze zichzelf via de game HackShield getraind tot Cyber Agent. Ze hebben geleerd hoe ze online cybercrime kunnen herkennen en voorkomen en hoe ze hun omgeving, zoals bijvoorbeeld de gemeente, tegen cybercrime kunnen beschermen. 

Cyber Agents

De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents. De uiteindelijke winnaar van HackShield, de 9-jarige speler CyberSimone uit Rockanje, werd vorige week door burgemeester Peter de Jong en wijkagent Rob Pietjouw gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente Westvoorne. En daar kwam als extra prijs deze bijzondere meet & greet bovenop. 

Bumper

De politie is ontzettend dankbaar dat deze jongeren zich specialiseren en hun (groot)ouders, broers en zussen meenemen in de dingen die zij geleerd hebben. Zo zorgen we met elkaar voor meer weerbaarheid tegen cybercriminaliteit en gedigitaliseerde criminaliteit. Tijdens de meet & greet met politiehond Bumper kregen de winnaars een presentatie, rondleiding en demo bij de hondenbrigade van de politie. Ze zagen Bumper springen, een boef pakken én ze mochten allemaal met Bumper op de foto. 

Op de foto de winnende Cyber Agents met politiehond Bumper en zijn baasje en de burgemeester van Krimpen aan den IJssel

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

Alle bovengenoemde gemeentes zoeken nog steeds naar Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dan ook nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente.

Ook de “zittende” Cyber Agents kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt namelijk voortdurend uitgebreid met nieuwe Quests en andere uitdagingen zodat de Cyber Agents blijven leren!