Recreëren in Westvoorne

Westvoorne bestaat uit Oostvoorne, Rockanje en Tinte en is vooral een groene en recreatieve gemeente. De gemeente heeft een prachtige variatie aan natuur en landschap met rust en stilte. Voorne’s Duin behoort, dankzij zijn unieke flora en fauna, tot de belangrijkste natuurgebieden van West-Europa. De unieke variatie in natuur en vele bezienswaardigheden en activiteiten maken Westvoorne ook een bijzondere recreatiegemeente. Op het strand en in de bossen en de duinen is het heerlijk fietsen, wandelen of paardrijden.

Bezienswaardigheden

Speciaal voor bezoekers van Westvoorne staan de mooiste bezienswaardigheden hieronder op een rij.

De kust van Voorne

De Haringvlietdam is het begin van een strandtraject van ruim 10 kilometer, via Rockanje tot aan het strand van Oostvoorne. De kust van Voorne is meer dan alleen strand en zee. Het kustgebied is zeer gevarieerd. De diverse strandgedeelten hebben elk een eigen karakter door de verschillen in de voorzieningen, de mogelijkheden en de omgeving. Voor gezellige drukte en strandvermaak is het badstrand van Rockanje ideaal.

Zwemwaterkwaliteit

Voor meer informatie over de kwaliteit van het zwemwater van onder andere Westvoorne kunt u de website van de Provincie Zuid-Holland bezoeken. De link is: www.zuid-holland.nl/zwemwater

Activiteiten

Voor uitgebreide toeristische informatie kunt u terecht op de website van Marketing OP Voorne-Putten.

Wandelroutes

wandelaars bij tenellaplas

Een overzicht van alle wandelroutes in Westvoorne op website routeyou.com

Wandelroute Strypsepad

Klik hier

Global Top 100 Westvoorne is één van de vier kustgemeenten die verkozen is door Green Destinations top 100 tot beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

Bezoeker
U bevindt zich op: Home > Bezoeker > Recreëren in Westvoorne