Duiken in het Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse Meer is ingedeeld in zones zodat duikers, surfers en vissers elkaar niet storen bij het uitoefenen van hun sport.

Het Oostvoornse Meer is zeer populair bij duikers uit Nederland, België en zelfs daarbuiten. Vooral door de maximum diepte van ruim 40 meter en het bijna altijd zeer goede zicht door de harde zandbodem. In de winter kan het zicht oplopen tot 20 meter; ‘s zomers blijft het beperkt tot zo’n 5 meter.

Het Oostvoornse Meer is misschien wel de mooiste duikplek van Nederland. Jaarlijks worden er ongeveer 600.000 duiken in gemaakt. Ook duikers uit het buitenland weten het meer te vinden. Je kunt er zelfs in een weekend een duikbrevet halen. De gemiddelde diepte van het meer is 20 meter, sommige putten zijn tot 43 meter diep. Waar nu het Oostvoornse Meer ligt, lag vroeger 'Maasdroogen', een beruchte zandbank waar veel schepen zijn vergaan. Er ligt dan ook een heus scheepskerkhof en nog steeds worden er wrakken ontdekt. Speciaal voor de duikers zijn talloze attributen afgezonken. Beroemd zijn de onderwater(Volkswagen) Kever en de 46 meter lange tunnel.

 

Het Oostvoornse Meer

Aan het Oostvoornse Meer bevinden zich zowel aan de noord- als de zuidzijde paviljoens. De Noordoever telt drie duikplaatsen, waarvan er twee over duikfaciliteiten beschikken. Afslag Stormvogel heeft duikshops en -scholen, kleedruimtes, twee vulstations en een restauratie. In de trekkershutten kan een overnachting worden geboekt. De duikplaats voor afslag Bergeend heeft geen voorzieningen. Het Dive Center Capelle (Slag Baardmannetje) beschikt over een kleedkamer, een kantine en een vulstation. Er is geen duikvergunning nodig.

 

Duiken

Wandelroutes

wandelaars bij tenellaplas

Een overzicht van alle wandelroutes in Westvoorne op website routeyou.com

Wandelroute Strypsepad

Klik hier

Bezoeker
U bevindt zich op: Home > Bezoeker > Info toerisme