Badstrand Rockanje

Rockanje heeft bij uitstek het karakter van een badplaats. Door de gezellige drukte en strandactiviteiten is Rockanje een populaire bestemming voor zowel de jongere als de oudere strandliefhebber. De zandbanken voor het strand van Rockanje zorgen voor een rustige zee, zodat kinderen veilig aan de rand van het water kunnen spelen. In de maanden juli en augustus is er elke dag een reddingsbrigade aanwezig. In mei, juni en september alleen in de weekenden. Het badstrand ligt op het zuiden.

 

 

Badstrand Rockanje

Het badstrand van Rockanje beschikt over alle voorzieningen en is goed te bereiken.

Er is ruimschoots gelegenheid om te parkeren, te overnachten en gebruik te maken van terrasjes van de paviljoens. Ten noorden van het badstrand is een gedeelte ingeruimd voor naaktrecreatie. 

De strandopgangen van Rockanje zien er bijzonder fraai uit. Ze bestaan uit een plateau met brede trappen naar het strand en de paviljoens en een eigen ruimte voor de EHBO.

Het strand van Rockanje staat in de top 10 van zeer schone stranden en is in het bezit van zowel De Quality Coast Gold Award als de Blauwe Vlag. De Quality Coast Award is een internationaal keurmerk voor duurzame kustgemeenten. Westvoorne staat sinds 2011 in de Europese top 10. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn.

Bij zowel de Eerste als de Tweede Slag is een grote parkeerplaats voor de strandbezoekers. Wanneer deze terreinen vol zijn worden de bezoekers door de parkeerwachten naar een terrein bij de entree van Rockanje geleid. Vanaf hier worden de bezoekers naar het strand vervoerd door een treintje.

Wandelroutes

wandelaars bij tenellaplas

Een overzicht van alle wandelroutes in Westvoorne op website routeyou.com

Wandelroute Strypsepad

Klik hier

Global Top 100 Westvoorne is één van de vier kustgemeenten die verkozen is door Green Destinations top 100 tot beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

Bezoeker
U bevindt zich op: Home > Bezoeker > Info toerisme