Als winkelier kunt u te maken krijgen met diefstal of een overval. Winkeliers lijden door diefstal een omzetverlies van gemiddeld 1,5%. Landelijk loopt dit op tot wel 1 miljard euro per jaar. Het is dus belangrijk dat u uw winkel goed beveiligt. Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen, waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)(externe link).

Overval voorkomen

Het CCV geeft tips hoe u een overval kunt voorkomen. Daarnaast leest u wat u kunt doen als er een overval of diefstal plaatsvindt. U kunt hierover meer lezen op de website van Risico's In Beeld(externe link)

Keurmerk Veilig Ondernemen

Wilt u de veiligheid in uw winkelgebied vergroten? Dan kunt u het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) aanvragen. U brengt dan de problemen omtrent veiligheid in uw omgeving in kaart.
Dit doet u samen met collega-ondernemers, gemeente, politie en brandweer. Ook maakt u afspraken om de veiligheid te vergroten. U kunt hierover meer lezen op de website van Het Keurmerk Veilig Ondernemen(externe link)

Na een overval

Bent u als winkelier slachtoffer geworden van een overval? Bel dan met Slachtofferhulp Detailhandel via telefoonnummer 0900 01 01 of stuur een bericht via de website van Slachtofferhulp(externe link)

U kunt een winkeldief aansprakelijk stellen voor de kosten die u maakt voor het doen van aangifte. Op de website Afrekenen met Winkeldieven(externe link) kunt u meer informatie vinden.