Nul op de meter

Een aantal huurders van het Woonbedrijf Westvoorne hebben een brief gehad, waarin een uitnodiging stond voor een informatieavond over de Nul op de Meter woning. Dit gaat om de volgende adressen: Bethlehemweg (26 t/m 48), D. Van Leijdenweg (3 t/m 9 en 11 t/m 19), Middellandweg (31 t/m 55, 44 t/m 66) Gijzenhoekweg (30 t/m 52, 29 t/m 47).  Deze uitnodiging geldt alleen voor de bewoners van de bovenstaande adressen.

Wat gaan we doen?

In 2017 start het Woonbedrijf Westvoorne samen met de bouwpartij Hazenberg Bouw B.V. | TBI, met een proef (pilot), waarbij er een blok van vier á vijf woningen uitgevoerd wordt als “Nul op de Meter” ofwel “energieneutrale” woning. Bij deze pilot wordt er aandacht besteed aan energiebesparing, wooncomfort en een eigentijdse uitstraling van de woning. Enerzijds wordt dit gerealiseerd door het energieneutraal maken van de woning. Anderzijds wordt bekeken in hoeverre in de woning de keuken, badkamer en toilet gelijktijdig kunnen worden gerenoveerd.

Voorbereidingen pilot

Het Woonbedrijf is druk bezig met de voorbereidingen voor de Nul op de Meter renovatie. Als deze voorbereiding volgens planning verloopt, zijn de pilot Nul op de Meter woningen voor de zomer van 2017 gerealiseerd. Na de renovatie van de pilotwoningen wordt de pilot geëvalueerd en wordt het vervolg traject besproken.

Wat is een Nul op de Meter woning?

Bij een Nul op de Meter woning wekt de woning evenveel (of meer) energie op als dat nodig is voor het huishouden en het huis. Dit wordt gerealiseerd door de woning een “warme jas” aan te geven en het plaatsen van nieuwe installaties en zonnepanelen. Hiernaast ziet u een voorbeeld van Nul op de Meter woningen.
Indien u meer informatie wil over de Nul op de Meter woning, dan kan u kijken op: www.stroomversnelling.info. Ook is er een filmpje beschikbaar, waarin de Nul op de Meter renovatie wordt uitgelegd. Dit filmpje kunt u ook deze pagina vinden onder het kopje “meer informatie”. 

Vragen?

Heeft u vragen over de Nul op de Meter renovatie? Dan kunt u contact opnemen met onze beleidsmedewerker Wonen, Rozanne Molendijk. Zij is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 14 0181. Of u kan mailen naar r.molendijk@westvoorne.nl    
 

Meer informatie

Woonbedrijf

t. 14 0181

e. woonbedrijf@westvoorne.nl

SamenZonneEnergie

t. 0800 72 63 665

e: SamenZonneEnergie

Nul op de meter

e: r.molendijk@westvoorne.nl

U bevindt zich op: Home > Nul op de meter