Ingebruikname informatiepaneel ‘zonne-energie’

Dit item is verlopen op 04-08-2014.

Op donderdag 18 juli om 12.00 uur neemt wethouder Mulder het informatiepaneel ‘zonne-energie’ in de hal van het gemeentehuis officieel in gebruik.

Op het dak van het gemeentehuis in Rockanje staan sinds dit jaar 82 zonnepanelen. Met de plaatsing van het informatiepaneel in de hal van het gemeentehuis wordt voor iedere bezoeker zichtbaar wat de zonnepanelen aan energie opleveren.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. De geproduceerde energie gebruikt de gemeente direct in het gemeentehuis. Het eventuele overschot aan energie leveren wij terug aan het elektriciteitsnet.

Duurzaam

Zonne-energie is duurzame energie. Bij de productie wordt een oneindige bron gebruikt; de zon. Er zijn geen fossiele brandstoffen nodig. Zo levert de gemeente een bijdrage aan de vermindering van het broeikaseffect.

Bezuiniging gemeente

De zonnepanelen leveren jaarlijks 8% van de elektra die het gemeentehuis gebruikt. Hierdoor daalt de elektrarekening. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt dus ook bespaard op de kosten.

Zelf bezuinigen?

De gemeente wil met het informatiepaneel haar inwoners en bezoekers van het gemeentehuis bewust maken van de mogelijkheden van zonne-energie. Wilt u meer weten over zonnepanelen? Of wilt u zelf zonnepanelen aanschaffen? Neemt u dan gerust contact op met het ServicePunt van de gemeente Westvoorne via telefoonnummer 14 0181, e-mail servicepunt@westvoorne.nl of kom langs bij het gemeentehuis.

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Storing binnen bebouwde kom

City Tec: (088) 100 27 00.

Storing buiten bebouwde kom

Waterschap Hollandse Delta 0900 - 200 50 05 

Snel naar

Online melden grofvuil

Melden onderhoud huurwoning

Taxatieverslag online

Servicenummer Van Gansewinkel

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

U bevindt zich op: Home > Persberichten