Voorleesactie wethouders op Dag van de Duurzaamheid

De wethouders Bert van der Meij en Paméla Blok-van Werkhoven lazen op dinsdag 10 oktober een verhaal voor uit het boek ‘De wereld van voedsel’ op basisscholen in Oostvoorne. Zij deden op uitnodiging van de Stichting Milieu Dichterbij mee aan de landelijke voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid.

Bert van der Meij, wethouder milieu en duurzaamheid, las het verhaal voor over tuinder Jan aan groep 7/8 op basisschool De Driehoek in Oostvoorne. Jan verbouwt gewassen in zijn enorme tuin. Van het tuinafval maakt hij compost. Met zijn kennis helpt hij kinderen op school bij het kweken van hun eigen groenten. Sommige leerlingen van De Driehoek hebben ervaring met moestuinieren en zelf compost maken, vertelden zij na het verhaal van de wethouder. Ze weten ook dat het niet zo eenvoudig is om je eigen groenten te kweken, omdat planten niet altijd goed willen groeien en slakken en andere dieren ook wel sappige, groene blaadjes lusten.

Je eigen sla telen is een mooi voorbeeld van een milieuvriendelijker voedingspatroon, vond Juf Elise Huibrechtse. Maar ze hoorde graag nog meer ideeën wat haar leerlingen zelf kunnen doen. Daar hoefden ze niet lang over na te denken. “Een dagje zonder vlees”, stelde haar groep eensgezind voor.

Spruitjes

Paméla Blok-van Werkhoven bezocht CNS De Nieuwe Weg in Oostvoorne. Voor groep 6 had de wethouder toerisme, sport en recreatie het verhaal ‘Buitenbeentjes’ uitgekozen. Ze vertelde over Lukas, die geen spruitjes lust, maar de groente uiteindelijk toch opeet. Hij vindt het namelijk zielig dat de spruitjes niet aan het predicaat ‘allermooist’ voldoen en eigenlijk voor de afvalbak bestemd waren. Na afloop wilden de leerlingen graag met de wethouder op de foto.

De voorleesactie, een gezamenlijk initiatief van Urgenda, Duurzame PABO, DuurzaamDoor, Missing Chapter Foundation en het ivn, is één van de duizenden duurzame activiteiten op de Dag van de Duurzaamheid. De organisaties willen op deze dag laten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.

De Stichting Milieu Dichterbij uit Barendrecht organiseerde deze actie conform haar Activiteitenplan voor de gemeenten Westvoorne en Brielle.
 

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Storing binnen bebouwde kom

City Tec: (088) 100 27 00.

Storing buiten bebouwde kom

Waterschap Hollandse Delta 0900 - 200 50 05 

Snel naar

Online melden grofvuil

Melden onderhoud huurwoning

Taxatieverslag online

Servicenummer Van Gansewinkel

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

U bevindt zich op: Home > Nieuws