Monitoringsdag Vereniging Nederlandse Vliegvissers 27 mei

Meewerken aan de toekomst van het Oostvoornse Meer.

Op 27 mei organiseert de Werkgroep Oostvoornse Meer in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) een monitoringsdag. Op deze dag willen zij het nuttige met het aangename verenigen: vissen in het Oostvoornse Meer, meehelpen aan een bestandsonderzoek, informatie uitwisselen en ook nog eens kans hebben op een leuke beloning.

Met deze jaarlijks terugkerende dag hoopt de werkgroep meer inzicht te verkrijgen in de samenstelling van het visbestand van het meer. Vangstregistratie kan daarbij een grote rol spelen. Daarom worden zowel vlieg- als kunstaasvissers uitgenodigd een dag lang te vissen in het meer om aan het eind van deze dag de vangstgegevens in te leveren bij de organisatie. De deelnemers met de meeste en de grootste vissen ontvangen een fraaie beloning.

Tot verleden jaar werd deze dag georganiseerd op 1 december. Die datum bleek niet handig gekozen, hij viel vaak niet op een zaterdag. Daarnaast werd er relatief kort voor 1 december een aanzienlijke hoeveelheid ‘verse’ forel uitgezet. Het merendeel van de vangsten tijdens de vorige monitoringsdagen bestond dan ook uitzetters. Dat geeft geen realistisch beeld  van de visbezetting in het meer. 

Dit jaar is gekozen om de monitoringsdag te organiseren op de Nationale Hengelsportdag, zaterdag 27 mei. Mooi weer in het verschiet en een vrije dag! De dag start om 08:00 uur bij paviljoen de Stormvogel aan de Noordoever Oostvoornse meer 1. Na de briefing zoeken de vissers hun stek op om dan door te vissen tot 13:00 uur waarna iedereen zich weer meldt voor het middagprogramma.

Alles over het Oostvoornse Meer en kans op een mooie prijs
Vliegvissers tobben weleens met het type hengel en lijn. Oud-voorzitter van de VNV Joop Burger kan die middag die problemen oplossen. Mocht je het willen dan meet en weegt hij je lijn en hengel. Daarnaast geeft Ferdy Geerdink (instructeur van de European Fly Fishing Association) een aangepaste cursus werpen. Voor hen die de geheimen van het meer willen leren kennen wordt een lezing gehouden. En verder zal Avicentra aanwezig zijn met uiteenlopend hengelsportmateriaal geselecteerd voor het Oostvoornse Meer. De visser die de grootste vis vangt, wordt trouwens voor die prestatie beloond. 

Vangstregistratieformulier
Vis je graag in het OVM, maar kun je niet deelnemen aan de monitoringsdag? Dan kun je nog altijd een bijdrage leveren middels het vangstregistratieformulier. Zo’n formulier kun je downloaden via www.vnv.nu/vangstregistratie. Stuur het formulier na afloop van je visdag ingevuld terug naar het aangegeven adres. Zelfs als je niets gevangen hebt, is je informatie voor de Werkgroep van grote waarde. En onder alle inzenders verloten we eens per jaar ook nog eens een fijne hengel!


datum: 27 mei
aanvang: 08:00 uur
plaats: paviljoen de Stormvogel, Noordoever Oostvoornse Meer 1, 3233 NC Oostvoorne
meer info en aanmelden: www.vnv.nu/vangstregistratie
deelname: gratis
 

Te downloaden:

ServicePunt

Melding openbare ruimte/orde

Melding onderhoud bestrating

Openbare verlichting

Storing binnen bebouwde kom

City Tec: (088) 89 59 000.

Storing buiten bebouwde kom

Waterschap Hollandse Delta 0900 - 2005005 

Snel naar

Online melden grofvuil

Melden onderhoud huurwoning

Taxatieverslag online

Servicenummer Van Gansewinkel

Kosten rijbewijs/paspoort en ID

Identiteitskaart/paspoort

Rijbewijs

Verhuizing

Hondenbelasting

U bevindt zich op: Home > Nieuws