Hoe kunt u zich voorbereiden op een incident?

 • Hoe kunt u zich voorbereiden op een incident?

  Zorg voor een radio op batterijen

  Bij een incident is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Ook als bijvoorbeeld de stroom is uitgevallen. Zorg daarom dat u over een radio met batterijen beschikt en stem deze standaard af op Radio Rijnmond (etherfrequentie 93.4 FM). Dit is in de Gemeente Westvoorne (regio Rotterdam-Rijnmond) de officiële calamiteitenzender.

   

  Zorg voor een noodvoorraad

  Als u tijdens een incident een paar dagen uw huis niet kunt verlaten is het handig om een noodvoorraad in huis te hebben. Ook bij uitval van gas, water of stroom, een ongevalmet gevaarlijke stoffen of extreem weer komt een noodvoorraad goed van pas. Kijk op de website www.nederlandveilig.nl/noodsituatie voor meer tips.

   

  Bedenk wat u moet doen bij een evacuatie

  Het kan zijn dat u halsoverkop uw huis moet verlaten. Zorg dan dat u weet wat u moet meenemen. Denk aan verzekeringspapieren, medicijnen en paspoort of identiteitskaart.

   

  Denk aan mensen die extra hulp nodig hebben

  Ga na of er mensen in uw omgeving zijn die in geval van een incident extra hulp nodig hebben. Let extra op kinderen, ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bedenk hoe ze eventueelgeholpen kunnen worden en praat hier met hen over.

Inwoner
U bevindt zich op: Home > Inwoner > Informatie