Plastic hoesjes niet bij het oud papier

Dit item is verlopen op 31-01-2018.

Alleen schoon papier is waardevol.

Om van oudpapier nieuw papier te kunnen maken, is het nodig dat het restafval -zoals plastic hoesjes- gescheiden worden van het papier en dat papier schoon en droog blijft. Vervuiling van oudpapier belemmert het recyclingproces waardoor een hoogwaardige eindproduct niet meer mogelijk is. Papierfabrikanten kunnen alleen van zuivere secundaire grondstoffen nieuw papier en karton maken. 

Plastic hoesjes, plastic draagtassen en andere vervuiling belemmeren het papierrecyclingproces. De hoesjes en tassen horen niet bij het oudpapier maar in de Plastic Heroes-zak. Tenzij ze van bioplastic of afbreekbaar plastic zijn gemaakt: dan moeten ze bij het restafval. De folders en tijdschriften in de folie horen natuurlijk bij het oudpapier. De Stichting Papierrecycling Nederland biedt via haar website www.prn.nl een duidelijke scheidingswijzer. Papier scheiden wordt daardoor nog gemakkelijker. 
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws