Nederlanders zetten minder oude apparaten aan de straat

Dit item is verlopen op 31-01-2018.

Milieustraat gemeente scoort rapportcijfer 7,8

Steeds minder mensen zetten hun oude elektrische apparaten aan de straat, de meeste Nederlanders gaan naar de gemeentelijke milieustraat om apparaten in te leveren voor recycling. Over de milieustraat zijn de bezoekers heel tevreden: ze geven een rapportcijfer van gemiddeld 7,8. Driekwart van de bezoekers vindt dat zij daar vriendelijk en goed wordt geholpen. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar Public (voorheen TNS NIPO) in opdracht van Wecycle. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Recycling helpt lokale goede doelen

Tot eind dit jaar kunnen bezoekers van de gemeentelijke milieustraat bij hun bezoek punten scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een Wecycle-sponsorcheque van €1.000,- voor het lokale goede doel. Alle 325 gemeenten die inzamelpartner zijn van Wecycle doen mee. Meer informatie: www.wecycle.nl/inleveren.
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws