Eetmaatje gaat verspilling tegen

Dit item is verlopen op 31-07-2018.

Gemeente Westvoorne verstrekt gratis aan haar inwoners eetmaatjes en Ja/Nee koelkaststickers. Deze helpen om voedselverspilling tegen te gaan, afval te reduceren en gezond te eten.

Eetmaatje

Het Eetmaatje is een maatbeker voor rijst, pasta en couscous. Als je het Eetmaatje gebruikt, kun je porties gemakkelijker afmeten. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan het tegengaan van verspilling. Het zorgt er daarnaast voor dat je gemakkelijker de aanbevolen hoeveelheid per persoon eet. Dit is goed voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee.

Ja/Nee Koelkaststicker

De sticker dient als ‘reminder’ voor de juiste bewaarplek van 12 veelgebruikte producten. Door producten op de juiste manier te bewaren, blijven ze langer goed en zijn ze langer te gebruiken. De Ja/Nee Koelkaststicker, een variant op de bekende Ja/Nee Reclamesticker, is ontworpen voor op de groentelade in de koelkast of op de koelkastdeur.
De eetmaatjes en stickers zijn verkrijgbaar bij het Servicepunt in gemeentehuis in Rockanje en de Milieustraat in Oostvoorne. Zolang de voorraad strekt. Meer weten? Kijk voor de bewaarwijzer en meer informatie over het slim bewaren van eten op: www.voedingscentrum.nl/bewaarwijzer 

koelkaststicker
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Nieuws