Ongewenste plastics bij inzamelen PMD

Niet alle plastics mogen bij het Plastic-/Metalen verpakkingen en Drankenkartons. Vooral landbouwplastic en krimpfolie zijn niet toegestaan. Krimpfolie zit veel rond balen hooi.

De inzameling is bedoeld voor huishoudelijke kunststofverpakkingen, die via de winkel uw huishouden binnenkomen. Deze zijn klein van omvang. De gemeenten heeft afspraken met het verpakkend bedrijfsleven dat specifieke verpakkingen de recycling ingaan. Bepaalde verpakkingen zijn dus uitgesloten. De gemeente ontvangt een vergoeding voor iedere ton die gerecycled kan worden. 

De niet toegestane plastics zijn meestal groot en/of lang. Deze zijn weliswaar goed te recyclen, maar omdat de producenten daarvan niet betalen voor de inzameling, zijn deze plastics uitgesloten van de PMD-inzameling. Bovendien zijn de sorteerinstallaties voor PMD niet op deze plastics afgesteld en leiden deze tot storingen in die installaties. Twijfelt u of afval bij het PMD hoort? Raadpleeg dan het AfvalABC op www.mijnafvalwijzer.nl of de app 'Afvalwijzer'.

Wat betekent dit voor u?

Om te zorgen dat ons PMD-afval wordt geaccepteerd, is onze inzamelaar selectief bij de inname van PMD. Treft zij daarbij zogenaamde stoorstoffen aan, dan blijft dit afval staan. En wordt bij een andere inzamelronde ter verbranding aangeboden bij de AVR. Dat is jammer want het merendeel daarvan is zondermeer geschikt voor recycling en de inzamelvergoeding. In voorkomende gevallen raden wij u aan navraag te doen bij uw leverancier hoe u deze plastics kunt terug leveren

afbeelding pmd afval wat wel en wat niet in de zak
 

Uw afvalkalender voortaan digitaal

In 2018 is gemeente Westvoorne gestart met de AfvalWijzer.  Via deze digitale tool kunt u alle informatie vinden over het inzamelen van uw huishoudelijk afval. Door het invullen van uw postcode en huisnummer op de website of de app van de AfvalWijzer, krijgt u direct inzicht in de ophaaldata van afval op uw adres. 

Ga naar: www.mijnafvalwijzer.nl of download de app in de google playstore of app store. 

Meer lezen

U bevindt zich op: Home > Informatie